Actueel

Dag 11 en 12:

En dit waren mooie momenten! Op foto 1 zie je Ravi Coltrane. Dit is de zoon van de legendarische saxofonist: John Coltrane. In zijn speelstijl kon je horen dat hij zeker door zijn vader is beïnvloed. Aardige vent ook! Het plaatselijk delict heet: The Village Vanguard. Een plek waar veel legendarische jazzgiganten hebben gespeeld en ook een mooie jazzclub van zichzelf! Daarna gingen we even naar een andere club genaamd: Jazzclub Mezzrow. Ik ontmoette hier wat vroegere schoolvrienden. Lekker met ze bijkletsen onder het genot van een jazztrio waar ook vroegere leraren van mij in speelde.
Op foto 2 zie je een foto van mijn eigen dorp, want de reis is voorbij! Ook op de dag dat ik aankwam speelde er een voorstelling. Boksum was omgetoverd tot een middeleeuws spektakel. Er werd een voorstelling gepresenteerd over de Slag bij Boksum. Wil je hier meer over weten, surf eventjes naar wikipedia;) Al met al voelt het goed om weer in eigen dorp te zijn!

Gepost op: 28/10/2018

Dag 10:

Ja… De een na laatste voordat ik New York een tijdje niet meer ga zien. We kennen nu zo langzamerhand de hoogtepunten van New York maar er zijn een aantal dingen die we toch nog even willen zien. Op plaatje 1 Zie je The Met oftewel: The Metropolitan Museum of Art. Hier waren vooral voorwerpen te vinden van zoveel duizend jaar voor Christus van allerlei verschillende volken. Ook dit museum was gigantisch groot, dat ik lang niet alles te zien kreeg. Die avond gingen we naar het Apollotheatre (zie plaatje 2) naar Amature Night. Een talentenjacht, een soort van live voorstelling van IDOLS! Ook zij hebben hun eigen presentator/comediant die een goede host is van de show. Morgen zal ik zelf even een noot blazen in een jazzclub. Benieuwd? Je leest het morgen in mijn volgende bericht!

Gepost op: 25/10/2018

Dag 9:

Op deze dag maak ik een kleine wandeling door het Central Park, naar het upper west side gedeelte van Manhattan. Hier op plaatje 1 zie je Teddy Roosevelt te paard voor het Museum of American Natural History. Een dagje hadden we hier wel gespendeerd! Er was zo ongelooflijk veel te zien dat we er eigenlijk te laat binnen kwamen. Minimaal 4 verdiepingen met tenminste 4 grote hallen per verdieping! Astronomie, Biodiversieteit, Het ontstaan van de mens en de verschillende soorten mensen en ga zo maar door. Toen we daar klaar mee waren gingen we een kijkje nemen bij Chelsea Piers. Dit is een groot sportcomplex en tegelijkertijd ook een speelhal helemaal in het westen van Manhattan. Je kan hier uitkijken naar het uitzicht op Castle Point. Dit is onderdeel van New Jersey. Chelsea Piers ligt aan de haven. Deze haven lag behoorlijk vol met luxe jachten. Die wel meer dan een miljoentje waard zijn!

Gepost op: 24/10/2018

Dag 8:

We gingen overdag even wat leuke saxofoonwinkels bekijken. Op foto 2 zie je daar één van. J&L woodwinds repair. Repareren en verkopen. We probeerden verschillende saxofoons en mondstukjes uit. Ik heb mijn keuze kunnen maken! Die avond gingen we naar 2 concerten toe. Eerst in Harlem waar Billy Childs speelde. De entree was gratis, mooie locatie en je wist niet wat je hoorde. Ongelooflijk! Daarna wilde we graag nog even naar de beruchte jazzclub Smalls. $20 entree en iedereen keek naar beneden naar de bladmuziek+ een grote notenpoeperij tijdens de improvisaties. Beetje jammer… Zo hebben we ook geleerd dat het hier ook niet perfect is!

Gepost op: 23/10/2018

Dag 7:

Even een andere hoek van New York bekijken. U ziet op foto nummer 2 de binnenkant van een soort van Ski-lift. Dit is de airtram die naar Roosevelt Island vliegt. De weg daarnatoe was mooier dan eiland zelf. Dan maar even een rondje lopen. Aan de oostkant van het eiland werd er gesport. Trefballen doen ze daar veel. Dat was het wel zo’n beetje. Op foto 1 zie je Coney Island. Hier is een mooi strand waar je lekker kan beachvolleyballen en naar het pretpark ‘Luna Park’ kan gaan! Nunwas het wat verlaten ivm de kou. Maar als je op vakantie hiernaartoe gaat zou ik voor een kinderfeestje hier eens kijken!

gepost op: 22/10/2018

Dag 6:

Het was mooi weer dus we gingen lekker aan de wandel! Ik was uitgestapt bij High street om vervolgens een wandeling te maken over de Brooklyn Bridge richting Manhattan. Behoorlijk druk daar! Vervolgens ging ik uptown (naar het noorden) naar het 9/11 memorial wat een zeer bijzondere plek is uiteraard. Dan loop je langs het hoogste gebouw van de V.S: Het One world Trade Center. Je wordt er raar van als je naar boven kijkt. Tja, meer dan een halve kilometer hoog! Vanaf daar ben ik teruggegaan naar Time Square en doorgelopen naar een zaakje genaamd: Jon Baltimore Music. Ze hadden een paar instrumenten op de site gezet maar in de winkel hing nog veel meer! Zo moet je overal even sneupen en misschien wel ergens iets meepakken;)

Gepost op: 21/10/2018

Dag 5:

Op foto 2 zie je de Williamsburg-Bridge. Één van de bruggen tussen Brooklyn en Manhattan. De wijk Williamsburg is een rustiger gedeelte dan attractiepark Manhattan. (uitzicht foto 1) De gebouwen zijn hier wat kleiner en het is iets gemoedelijker. Ook hier zijn veel bedrijfjes en restaurantjes te vinden. We bestelden nachos en een Buritto bij een eettentje. 8 Dollar voor Nachos? Wacht maar. Je krijgt hier standard twee keer zoveel eten als in Europa!

Gepost op: 20/10/2018

Dag 4:

Wie kent het niet? Emma Lazarus, beter bekend als het vrijheidsbeeld. Je ziet het op mijn website wederom op een plaatje, maar het is en voelt anders als je vlak bij haar staat. Een teken van verwelkoming voor iedereen! Maar de realiteit ligt bij foto 2. Ellis Island. De plek waar immigranten zich melden toen er nog geen mensen binnen kwamen bij de luchthaven. Tevens was dit een tussenstation voor het doorreizen naar een andere staat in Amerika. Mensen moesten hier lange dagen wachten voordat ze stap konden zetten in Amerika. Eten en drinken was er meestal wel op dit eiland. Maar daarintegen is zo’n vlucht van acht uur eigenlijk best wel een luxe!

gepost op: 19/10/2018

Dag 3:

Madison Square Garden! We zitten hier te wachten tot de New York Knicks mogen spelen tegen de Atlanta Hawks. Basketbal is een groot ding hier in de VS. Niet eens zo zeer het potje zelf, maar meer de acts daaromheen. Tienermeisjes die fantastisch in de maat kunnen dansen op hippe muziek, een zestig jaar oude acrobaat die op minimaal 15 meter hoogte een handstand op opgestapelde stoelen laat zien, de extra t-shirtjes die met gigantische kanonnen het publiek in worden geschoten, en tot slot een hammond-orgel op de achtergrond om de spelers aan te moedigen. Die laatste heeft blijkbaar gewerkt. De knicks wonnen met 126-107!

Gepost op: 18/10/2018

Dag 2:

Hierboven zie je een foto van Times square. Och, Daar liepen we toevallig langs! We hebben het op een lopen gezet. Daardoor zie je net even wat meer dan met de metro. Terwijl we aan het lopen waren besloten we even een kijkje te nemen in The Empire State Building. Nou..Behoorlijk hoog hoor! Hetgeen wat mij het meest verrastte, was dat het gebouw in ruim een jaar tijd al klaar was! 1 jaar en 45 dagen. Eh… Weer of niet maar 443 meter hoog zullen jullie werken!
We liepen richting het noorden door het rockenfellercenter langs de NBC studios naar het Central Park. Even uitrusten, rondje om het meer en eten bij een Oekraïns restaurant. Dat was hem weer voor vandaag! Wordt vervolgd!

gepost op: 17/10/2018

En nu we na enige tijd vliegen (laten we zeggen 8,5 uur) zijn aangekomen in New York, zitten we even te wachten aan het plein van de Madison Square Garden. (Zie foto 1.)

Dag 1:

aangekomen,ingchecked en lekker rondbanjeren door de straten van New York. Hier heerst een typische geur van zoet eten en de ondergrondse Metro. Wat een sfeer! We hebben net de Jazzclubs ontdenkt op de kaart, en gitarist Mike Stern speelt maandag 15 oktober in the 55-Bar.
(Zie foto 2) Het was ongelooflijk wat we die avond hebben gehoord,zo verschrikkelijk goed! Benieuwd? Dan zou ik hem snel Youtuben!

gepost op 16-08-2018

NYbrooklynbridge

 

Ik heb dit altijd al een bijzondere plek gevonden. The Brooklyn-bridge! Het zal niet lang meer duren voordat ik deze stad weer mag bezoeken. De muziek waarmee ik ben opgegroeid heeft hier zijn oorsprong. Vanaf 15 t/m 24 oktober verblijf ik samen met een muziekmaat in Brooklyn en gaan we op de jazzclub-tour! Het was altijd een grote droom van me geweest om met Sonny Rollins te spelen die een grote inspiratiebron voor me is. Wie weet wie weet!

De volgende berichten op deze pagina zullen content als foto’s, live video’s en een korte tekst eronder bevatten. 

08-10-2018